Cel mai mare proiect SMART, cu finanţări de câte 20.000 de euro pentru 42 de idei de afaceri

Cel mai mare proiect SMART, cu finanţări de câte 20.000 de euro pentru 42 de idei de afaceri

presa-galati-sus

Proiectul „Start Up Smart”, cel mai mare proiect derulat până acum de Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART, ca beneficiar, a fost lansat ieri, aducând noi oportunităţi reale pentru tinerii gălăţeni de a începe o afacere. Parteneri în proiect sunt Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est (PTIR Sud-Est) şi Structural Consulting Group, cel care deţine şi platforma online fonduri-strucrurale.ro.

„Start Up Smart” este un proiect strategic, derulat pe două regiuni de dezvoltare, Sud-Est şi Sud-Muntenia, şi are cifre impresionante: un buget total de aproximativ 2 milioane de dolari, circa 8 milioane de lei, şi subvenţii de aproximativ 20.000 de euro, adică 86.500 de lei, pentru fiecare dintre cele 42 de idei de afaceri care vor fi selectate şi care vor fi implementate după terminarea proiectului. Fiecare întreprindere nou-creată va asigura crearea a cel puţin 2 locuri de muncă şi menţinerea lor pe o perioadă de minim 6 luni după finalizarea proiectului, prevăzută pentru luna decembrie a acestui an.

În cadrul proiectului vor fi cursate în competenţe antreprenoriale 400 de persoane cu vârsta de peste 18 ani din cele două regiuni. Fiecare participant selectat la cursuri va primi câte un premiu de 2.500 de lei brut, care poate fi folosit drept contribuţie proprie la programele pentru start-up-uri finanţate de Ministerul Economiei.

IMPORTANT: Minim jumătate din cei 400 de cursanţi trebuie să fie studenţi. Iar cel puţin jumătate din cele 42 de idei de afaceri selectate trebuie să fie ale studenţilor, cu vârste între 18 şi 25 de ani.

Un alt element important al proiectului îl constituie înfiinţarea unui incubator de afaceri, ca centru de sprijin pentru iniţierea şi dezvoltarea celor 42 de afaceri selectate. Incubatorul „Start Up Smart” va rămâne şi după finalizarea proiectului, pe cheltuiala Centrului de Dezvoltare SMART.

Articol preluat Presagalati.ro [ https://presagalati.ro/cel-mai-mare-proiect-smart-cu-finantari-de-cate-20-000-de-euro-pentru-42-de-idei-de-afaceri/ ]